Opinions

Tothom veu el món d’una manera diferent, i això ens permet entendre la realitat que ens envolta des de diferents perspectives. Si no fos per aquesta individualitat, no seríem on som avui.

I és precisament aquest fet el que fa possible que pensem diferent, i per tant, que arribem a diferents conclusions (o que arribem a la mateixa conclusió amb diferents raonaments).

Estic convençut que algun cop has conegut algú amb una opinió diferent a la teva. I no em refereixo a una persona amb qui tinguis diferents matisos respecte un tema, sinó d’una opinió radicalment oposada a la teva, amb la qual no puguis empatitzar sense donar-li un parell de voltes al cap, i de vegades ni pensant-ho enraonadament.

No sempre és fàcil entendre a una persona, i menys si aquella persona en qüestió pensa diferent de com tú ho fas, però crec que és precisament aquest el motiu pel qual ens hauríem d’interessar en parlar amb algú. El fet de trobar-te algú amb una perspectiva diferent del món en què vius, és pràcticament un tresor amb el qual aconseguir una nova visió que no coneixies de la teva realitat. Potser arribats a aquest punt penseu que m’equivoco, ja que no totes les perspectives són moralment bones o acceptables, i no acabo d’estar d’acord amb aquesta idea (deixeu que m’expliqui).

No puc negar que he vist actituds i opinions que no m’han agradat i amb les que no hi estic d’acord, però no crec que la millor solució sigui ignorar aquests punts de vista, o no donar importància a les actituds de les persones que pensen així. Més aviat, el que hauriem de fomentar, és el discutir amigablement per què pensem de la manera en què pensem i com podem millorar conjuntament, o dit en altres paraules: no tancar-nos a una sola opinió i escoltar el que altres persones pensen d’un tema. I amb això no t’estic demanant que refutis el teorema de Pitàgores, sinó que siguis una persona curiosa per saber com pensen les persones que coneixes i ajudar-vos a créixer mútuament en qualsevol tema de conversa.

Vull que pensis amb escepticisme, i no només de les opinions que escoltis, sinó també de les teves opinions, i et preguntis quina part de raó tens tu i quina part de raó tenen els altres punts de vista.

En conclusió, el missatge que vull fer arribar és que tothom pot canviar, i que les paraules amb empatia són les que més acaben arribant.

by Jan García 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.